Program Skönhetsscenen 2017

På Skönhetsscenen föreläser skönhetsexperter från hela världen om det allra senaste inom skönhet & anti-aging. Passa på att ställa frågor direkt till de som kan mest! Vi har också härliga tävlingar inom naglar och make up och inspirerande tutorials. Nedan hittar du preliminärt program för i år och ändringar/uppdateringar sker löpande.

I år välkomnar vi igen vår moderator, Jessica Löwenhielm, konsult, coach, föreläsare och inspiratör inom Holistiskt ledarskap. Jessica har över 15 års erfarenhet på toppositioner inom skönhetsbranschen från bla. L’Oréal. Idag driver hon sitt eget bolag Wholly där hon inspirerar, stöttar, hjälper företag och individer in transformationsprocesser för bättre styrning och effektivitet inom ledarskap och kommunikation.

Fredag 10 november

10.15 - 11.00

Why tailor made skincare works. One-size-fits-all concept just doesn’t do it.

Alissa Beauté har under 25 år utvecklat en hudvård med fokus på att stärka hudens egna läkande processer. En innovativ teknologi där man kombinerar produkter just efter det behov din hud har idag, oavsett om det är sol, stress eller något annat som påverkar hudmetabolismen negativt. För dig som hudterapeut ger det dig möjlighet till en unik kombination hudvård skapad specifikt för din kund.

Petra Martinakova, Produktchef, Alissa Beauté, Huvudkontoret i Milano

12.30 - 13.30

Nail Systems Art Open: TÄVLING – GELLACK Tema: Valfritt

Permanent lack på naturlig nagel. Fyra med rött och fyra med Fransk Manikyr. Båda tummarna med design efter din egen fantasi och kreativitet. Temat är helt valfritt!


 

14.45 - 16.45

Nail Systems Art Open: TÄVLING – STILETTO Tema: Cirkus

Stilettonaglar på mall - på fem fingrar. Här får du gott om tid och du får använda elfil i denna tävlingsgren. Här kan du verkligen ta fram helheten. Kläder, hår, make-up och naglar i en harmoni. Alla Stylisters dröm att få skapa ett helt konstverk. En mycket populär tävling i Europa!

Lördag 11 november

10.30 - 12.00

Nail Systems Art Open: TÄVLING – FANTASY Tema: Superhjältar

Här kan du verkligen ta fram helheten. Kläder, hår, make-up och naglar i en harmoni. Alla Stylisters dröm att få skapa ett helt konstverk. En mycket populär tävling i Europa!

 

13.00 - 13.45 

Holistic Beauty: Framtidens hälsoanalys är här - hitta orsaken till dina problem och upptäck sjukdom innan det är för sent!

Hälsa och skönhet går hand i hand. Lundborgkliniken är specialiserade på optimerad hälsa och använder nya medicinska teknologier från hela världen för avancerade hälsoanalyser för att finna obalanserna i din kropp. Filosofin är att läka, stimulera och optimera kroppen på kroppens egna villkor och att vara ett komplement (alternativ) till den traditionella sjukvården.

Suzanne Lundborg, Lundborgklinikens grundare med över 20 års erfarenhet inom hälsa. Med en pedagogisk utbildning i botten har läst ytterligare kurser inom näringsfysiologi, näringslära, mikronäringslära, medicin, biokemi, livsmedelskemi, teknologibaserad medicin och samtalsterapi.

14.00 - 14.45

Make up Store: Tutorial med Lotta Gray "Himlen kan vänta"

Smarta tips i vardagen, produkter som går fort att använda men som skapar en bra look. Hur man efter jobbet förvandlar/ bygger på det till en kvällslook!

"1 maj 2008. I ett soligt rum på SöS förändras mitt liv för alltid. Tjocktarmscancer och en akut operation där 80 centimeter tarm tas bort. Cellgiftsbehandling i sex månader. Cancern sprider sig till levern men jag blir friskförklarad 2012. Jag jobbar på tidningen Hänt i Veckan och lever tillsammans med sonen Lennox, 10. Cellgifter och champagne, gala och galon"

15.00 - 15.45

5 steg till ökad lyster

Skönhetsjournalisten Hannah Sjöström testade otaliga skönhetsknep i jakten på den ultimata hudhälsan. Och det gav lysande resultat. Vad hon gjorde? Hon vände blicken från dyra krämer och riktade fokus mot insidan istället. 

Hannah Sjöström, chefredaktör naturligtsnygg.se och författare till boken "Naturligt Snygg - så gör du en grön skönhetsdetox" (Bonnier Fakta)

16.00 - 16.45

Holistisk Skönhet - yngre inifrån och ut

Obs! Helena Nybloms föredrdag utgår p g a sjukdom och ersätts!

ETT FÖREDRAG OM HUR DIN HUD PÅVERKAS AV DINA TANKAR, VARFÖR BASTUBAD GER DIG FÄRRE CELLULITER OCH VARFÖR TARMBAKTERIER OCH COLLAGEN ÄR FRAMTIDENS STÖRSTA HÄLSOTRENDER. MÖT LINDA MYRBERG I ETT FULLSPÄCKAT FÖREDRAG OM DE NYASTE TRENDERNA INOM HOLISTISK HÄLSA, KOST OCH SUPERFOOD, SOM BOOSTAR DIN HUD, ORGANER OCH DIN HÄLSA PÅ REKORDTID!

Linda Myrberg, spakonsult och holistisk hälsoexpert - har över 25 års erfarenhet av mat, spa, träning och hälsa. Hon är både utbildad dansare, kinesisk akupunktör och spa chef. Intresset för ren och hälsosam mat har följt med Linda i många år och hon utvecklar ständigt nya nyttiga recept som hon använder på sina hälsoevents. Myrberg har medverkat som expert, bloggare och skribent för olika tidningar och TV. Linda har bred erfarenhet av att undervisa, coacha och ge andra insikter i hur man bäst skapar ett liv fyllt av hälsa och välbefinnande ur ett holistiskt perspektiv. Målet är att visa vilka hälsoeffekter näringsrik mat, bastubad, träning och rätt tankar kan ge kroppen, och hur man uppnår vitalitet och behåller energin livet ut.

 

17.00 - 18.00

PRISUTDELNING Nail Systems Art Open - alla tävlingar

Reni Mobrandt, Nail Systems

Söndag 12 november

11.00 - 13.00

Make Up Store & International Make Up Center: Nordiska Mästerskapen i Make up

Make Up Store & International Make Up Center

12.00 - 12.45

Funderar du på bröstförstoring? Några saker vi kommer att prata om:

- Varför vill vi vara vackra? 
- Implantatens kvalitet då och nu.
- Teknikerna utvecklas.
- Är risken för kapsel så stor så försäkringar behövs eller bara ett sätt för klinikerna att tjäna mer pengar?
- Ställ frågor, du kan aldrig vinna argumenten.
- Vissa kirurger drivs av estetik, andra av teknik.
- Cancer? Viktigt att implantaten ger så liten inflammation som möjligt.

Thomas Jonsson, Specialist i Plastikkirurgi, Molding Plastikkirurgi, Uppsala

13.00 - 13.45

Get ready for PRE-Biotic Skincare because here it comes!

De flesta vet vad probiotika är, men vad är prebiotika? Och hur fungerar dessa två ihop?

Möt Maria Teir som representerar det brittiska märket SKN-RG. Med 22 utmärkelser och samarbete med Londons finaste kliniker och span, är just detta deras varumärke.

Maria Teir, VD Teir Organics, The multiple Award Winning brand SKN-RG

 

14.00 - 14.45

Prisutdelning: Nordiska Mästerskapen i Make Up
 
Make Up Store & International Make Up Center

15.00 - 15.45

OPC Pin - Den nya superantioxidanten - IXXI Cosmetics

- Kraftig antioxidant 30x mer aktiv än C-vitamin 

- 4x mer effektiv än E-vitamin (hudskyddande)

- Reparerande på huden enligt in vitro och Ex vitro tester med en 36% ökning i syntesen av kollagen III och 18% ökning i syntesen av kollagen IV 

Isabelle Hontang, Export- och Försäljningsdirektör (känd från Yves Saint Laurent m.fl. ), IXXI, Frankrike

IXXI Cosmetics ingår i D.R.T koncernen (oms.4 milliarder/år) och äger den största Medelhavstallskogen / pinjetallskogen i Europa. Talloljan som framställs från barken på Pinjeträdet som är huvudingrediensen i produkterna innehåller en patenterad ingrediens, Pine Polyphenol, OPC PIN, en kraftig antioxidant som skyddar, kan bromsa nedbrytningen och åldrandet i huden. IXXI´s laboratorier har lång expertis inom området anti age.  

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.